torstai 30. maaliskuuta 2017

Hanna / Pryo

Jag är praktikant i Viking Line.

Nu har jag varit en vecka i Viking Lines M/S Gabriella. Jag har tre veckor kvar och efter varje vecka tar jag en vecka ledigt från arbetet. Det är väldig intressant miljö, helt olik! Jag trivs i fartygen men naturligtvis det är kanske tärande. Jag älskar att vara i hemma, det är inte lätt att vara ifrån hemma so länge!

Jag prata och hör svenska varje dag i fartyg. Jag försök att prata svenska alltid när kund pratar svenska. Det är inte lika som i skolan, kunderna är olika. Man kan prata jätte snabbt, tyst, otydlig! Det kan vara kinkig att förstå kunderna. Lyckligtvis medarbetarna är trevliga och dom kan prata med kunderna när jag inte kan. 

Jag prata engelska nästan varje dag. Det skulle vara nyttig att prata ryska. 

Första jobbade jag i Ala Carte restaurant när jag gjorde vanliga restaurant uppgifter – kundbetjäning, städningar, preparation för kvällen, etcetera! Också alla kassor är på svenska och kunder kan betala med kronor.

I slut av april ska jag gå till konferens avdelning. Kanske gå jag till info också!


Jag hoppas att jag prata bättre svenska när min praktik är slut. Fortfarande skriva jag kanske dålig svenska, grammatik är inte min styrka. Men jag tänker att det är mer viktig prata och förstår. Också om kunderna förstår mig är jag glad! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti