keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Työyhteisön käytännöt

Laivalla työskentely on hyvin erilaista ja työyhteisö on tiivis – hyvässä ja pahassa. Laivalla varmasti syntyy kestäviä ystävyyssuhteita. Silti uskon, että välillä saattaa ärräpäät lentää suuntaan ja toiseen, jos jollekin sattuu huonompi päivä. En sano, etteikö tätä tapahtuisi joka paikassa, mutta epäilen huonon päivän olevan huono laivalla, jossa työaika on keskimäärin 10,5h päivässä ja päiviä on lukuisia peräjälkeen!
Työvuorossa ollaan useita päiviä putkeen jota seuraa yhtä pitkä vapaajakso. Koko sen ajan mitä olet laivalla, olet myös työkavereiden ympäröimänä. Vaatii sopeutumista jos aikoo jaksaa niin isossa porukassa. Oma yksityisyys on vähissä, suurin osa asuu jaetussa hytissä. Pääsääntöisesti vain esimiehet saavat oman hytin. Tämä on yksi iso syy, miksen välttämättä tätä työtä tekisi tulevaisuudessa. Uskon, että tuntisin itseni hyvinkin väsyneeksi jos en saisi hetkeäkään omaa rauhaa.
Osastoja on useita ja mielestäni se muodostaa pienempiä ”kuppikuntia”. Jokaiselta osastolta löytyy yleensä kaksi esimiestä jotka vaihtavat vastuuta sen mukaan kumpi on töissä. Sama kolikko, kaksi puolta. Tämä onkin laivalla normi vakihenkilökunnan kesken: jokaiselta löytyy vastapari.
Yleisesti ottaen ihmiset vaikuttavat ystävällisiltä ja tuttavallisilta keskenään. Työajat ovat erilaisia ja aina on joku joka on töissä. Myös kansallisuudet vaihtelevat ja ruualla ollessa voikin kuulla keskusteluja molemmilla kotimaisilla äidinkielillä, mutta niiden lisäksi myös englantia kuulee.
Olen myös kuullut laivalla ollessani, että työyhteisö ja ryhmähenki eivät rajoitu vain yhteen laivaan, vaan se on koko varustamon ja kaikkien Itämeren kesken seilaavien yhteinen asia.  

Mielenkiintoista on ajatella omaa työyhteisöä ja kuvitella se laivalle. Voisinko elää viikon niin tiivisti oman työporukan kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti